bg-image

pečenje odojka

2 namirnice

Krenimo kuhati!

01
  1. Skinemo sol s odojka koji je prenoćio u frižideru
  2. NE PRATI, ostatak soli skinemo papirnatim ubrusom i tako posušimo meso
  3. Može se staviti već takav u pečnicu ali mi smo kožu razrezali tako da ima kvadratasti uzorak
  4. Ako se začinjava crvenom paprikom, ne smije se po koži jer ona gori
02
  1. Namažemo pleh s dijelom svinjske masti
  2. Položimo odojak na pleh za pečenje s kožom s gornje strane
  3. Ostatak masti namažemo na meso
  4. U pečnicu koju smo prethodno zagrijali na 160 stupnjeva 2 sata
  5. Izvadimo , podlijemo ga vlastitom masti i položimo krumpir oko njega
  6. Dignemo temperaturu na 200 stupnjeva
  7. Izvadimo odojak s krumpirima nakon 20 minuta i promiješamo krumpire
  8. Vratimo u pečnicu
  9. Nakon 30 minuta pečenja pojačamo temperaturu na 220 stupnjeva
  10. Nakon 10 minuta tj. 3 sata nakon početka pečenja mesa, meso izvadimo, a krumpire vratimo da se zapeku još 10 minuta
03
  1. Ostavimo odojak da se malo ohladi

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.