bg-image

pečeni krumpir

2 namirnice

Krenimo kuhati!

01
  1. Operemo krumpire
  2. Pripremimo dvije duboke posude, jednu s hladnom vodom i drugu u kojoj je krumpir
  3. Krumpire ogulimo jedan po jedan u posudu s kumpirima, prerežemo ih po pola ili na četvrtine ovisno o veličini
  4. Oguljene i narezane krumpire odlažemo u posudu s hladnom vodom
  5. Kada smo sve krumpire odložili, izlijemo i stavimo čistu vodu u posudu s oguljenim i narezanim krumpirima
  6. Procijedimo krumpire kroz sito i ostavimo ga u situ da se cijedi 10 minuta
02
  1. U duboku tavu na laganoj vatri rastopimo svinjsku mast
  2. Ocijeđene krumpire prebacimo u praznu posudu
  3. Posolimo ih i protresemo
  4. Prelijemo s rastopljenom svinjskom masti
  5. Protresemo kako bi se sve pomiješalo
  6. Izvadimo meso iz pečnice, pa krumpire položimo oko njega
  7. Pečemo na 200 stupnjeva
  8. Nakon 20 minuta povisimo temperaturu pečnice na 220 i pečemo još 20 minuta

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.