bg-image

otkoštavanje junećih leđa s kostima

1 namirnica

Što moram znati?

Otkoštavanje junećih leđa s kostima zahtijeva preciznost i dobru tehniku kako bi se dobio kvalitetan komad mesa za daljnju pripremu. Ovaj proces omogućuje maksimalno iskorištavanje mesa, bilo za pečenje, pirjanje ili roštilj. Kosti koje ostanu nakon otkoštavanja često se koriste za kuhanje bogatih juha ili temeljaca, čime se ništa ne baca!

Krenimo kuhati!

01
  1. Prvo trebamo očistiti meso od kostiju.
  2. Zarežemo te nastavimo rezati prateći je kako bismo je do kraja odvojili.
  3. Ako želimo, uklanjamo kožu i opnu. Mi jesmo!
  4. Također, uklonimo i sloj masti.
  5. Cilj je dobiti što čišće crveno meso bez većih bijelih i masnih dijelova bez kostiju.
  6. Ne smijemo pretjerati s rezanjem jer ćemo imati sve manje mesa.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.