ulje od rukole

Opis

Ulje od rukole ima bogatu aromu i koristi se prvenstveno u kulinarstvu kao dodatak salatama, umacima . . . Ako ga radimo kod kuće, treba pripremiti blender! Blendanjem rukole i ulja, a onda cijeđenjem kroz sito i/ili gazu, dobivamo poseban dodatak jelima.

ulje od rukole

- - kcal

Nutritivne vrijednosti

Nutritivni sastav uglavnom će biti određen vrstom biljnog ulja, jer rukola sama po sebi sadrži vrlo malo kalorija, masti i proteina, ali je bogata vitaminima i antioksidansima. Biljno ulje će dati većinu kalorija i masti, dok će rukola dodati malu količinu mikronutrijenata (poput vitamina C, K i antioksidansa). Ukupna energetska vrijednost i nutritivni profil ulja od rukole temelji se uglavnom na biljnome ulju, jer rukola dodaje minimalne kalorije. Rukola dodaje okus, a minimalno doprinosi kalorijama i makronutrijentima.

sadrži:

Ugljikohidrati:
--
Proteini:
--
Masti:
--
Vlakna:
--

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.