sezam

Opis

Sezam je sjeme koje se koristi u prehrambenoj industriji za dodavanje okusa i hrskavosti raznim jelima. Može se koristiti cijelo, mljeveno ili u obliku tahinija (pasta od sezama). Sezam se često dodaje u pekarske proizvode, salate, umake i jela sa žitaricama. Sezam je bogat zdravim mastima, posebno nezasićenim mastima, te je dobar izvor vitamina B, minerala poput kalcija, magnezija i željeza, i antioksidansa.

sezam

100 g

573 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
23 g
Proteini:
18 g
Masti:
50 g
Vlakna:
11 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.