celer

Opis

Celer je povrće koje se koristi i sirovo i kuhano u mnogim jelima diljem svijeta. Karakterizira ga hrskava tekstura i blag, svjež okus. Celer je niskokaloričan, a bogat je vlaknima, vitaminom K, vitaminom C i folatima. Također sadrži minerale poput kalija, mangana i magnezija. Celer se pripisuje raznim zdravstvenim koristima, uključujući podršku zdravlju srca, smanjenje upala i poboljšanje probave. Osim toga, celer je poznat po diuretičkim svojstvima te se često koristi u detoksikacijskim programima i za poticanje gubitka težine.

celer

100 g

16 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
3 g
Proteini:
0.7 g
Masti:
0.2 g
Vlakna:
1.6 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.