01crni grah100gNamočimo grah u vodi dan prije pripreme U zdjelu stavimo grah i vodu te skladištimo tako u hladnjaku.Želimo postići da se volumen graha utrostruči, odnosno da dobijemo 300 g graha.
02solppDrugi dan izvadimo grah iz hladnjaka, procijedimo ga te isperemo.Lonac napunimo hladnom vodom pa stavimo unutra grah.Posolimo. Ako želimo, možemo dodati lovor. Kuhamo dok ne zavrije. Smanjimo potom vatru jer, ako nastavimo kuhati na jakoj vatri, raspast će se.Nakon 40 - ak minuta, grah je kuhan.Pojačamo vatru i čekamo da zavrije. Prelijemo grah s vodom u kojoj se kuhao u posudu i pustimo da se tako ohladi.
03solpplimun koricappmaslac7gcrni grah150gStavimo grijati malu duboku tavu. Dodamo 150 g kuhanoga graha.Posolimo po potrebi. Dodamo 5 - 7 g masaca pa promiješamo. Cilj je da nam sva tekućina ishlapi.Kad zavrije, naribamo malo limunove korice. Potom ugasimo vatru.