pršut

Opis

Pršut je suhomesnati proizvod koji se tradicionalno proizvodi od svinjske šunke. Karakterizira ga intenzivan, slani okus i bogata aroma, a najčešće se jede tanko narezan kao hladni zalogaj ili dodatak jelima poput sendviča, salata ili pizza. Pršut je bogat proteinima i mastima, te sadrži i značajne količine soli. Također je dobar izvor vitamina B kompleksa, posebno vitamina B1, B6 i B12, kao i minerala poput željeza i cinka. Važno je napomenuti da pršut, poput ostalih suhomesnatih proizvoda, treba konzumirati umjereno zbog visokog udjela soli i masti.

100 g

250 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
0 g
Proteini:
26 g
Masti:
20 g
Vlakna:
0 g
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.