nar

Opis

Nar je voće okruglog oblika, prepoznatljivo po svojoj tvrdoj, crvenkasto-smeđoj kori i unutrašnjosti ispunjenoj sočnim, rubin-crvenim sjemenkama. Svaka sjemenka okružena je slatko-kiselkastim sokom, a unutrašnjost ploda podijeljena je u komore tankim, bijelim membranama. Sjemenke nara, koje se mogu jesti, bogate su vlaknima, antioksidansima i vitaminima, osobito vitaminom C i K. Nar je osvježavajuć i često se koristi u sokovima, salatama, kao dekoracija u jelima ili u slatkim i slanim receptima.

nar

100 g

83 kcal

Nutritivne vrijednosti

Osim što je ukusan, nar je vrlo hranjiv i prepun antioksidansa, vitamina i minerala.

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
19 g
Proteini:
1.7 g
Masti:
1 g
Vlakna:
4 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.