mango

Opis

Mango je tropsko voće koje potječe iz jugoistočne Azije, poznato po svom sočnom mesu i slatkom, pomalo kiselkastom okusu. Plod manga je ovalnog oblika, sa glatkom korom koja može biti zelena, žuta, crvena ili kombinacija tih boja, ovisno o stupnju zrelosti. Unutrašnjost manga je narančaste ili žute boje, a u sredini ploda nalazi se velika, spljoštena koštica. Mango se konzumira svjež, u smoothiejima, salatama, salsama ili kao sastojak u raznim slatkim i slanim jelima. Osim što je ukusan, često se koristi i u kozmetici zbog svojih hidratantnih svojstava.

mango

100 g

60 kcal

Nutritivne vrijednosti

Nutritivno, mango je izvrstan izvor vitamina C, koji jača imunološki sustav i doprinosi zdravlju kože. Također je bogat vitaminom A, koji je važan za zdravlje očiju. Sadrži i dijetalna vlakna koja pomažu u regulaciji probave, kao i antioksidanse, koji štite tijelo od oksidativnog stresa. Mango je relativno niskokaloričan, ali sadrži prirodne šećere, što ga čini odličnim izvorom brze energije.

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
15 g
Proteini:
0.8 g
Masti:
0.4 g
Vlakna:
1.6 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.