crvena paprika

Opis

Crvena paprika je vrsta paprike poznata po svom slatkom okusu i intenzivnoj crvenoj boji. Ova paprika se često koristi u raznim kulinarskim jelima, kako sirova, tako i termički obrađena. Zbog svoje sočnosti i blage slatkoće, omiljen je sastojak u salatama, salsama i kuhanim jelima. Crvena paprika nastaje kada zelene paprike potpuno sazriju, zbog čega sadrži više hranjivih tvari nego njezina mlađa, zelena verzija.

crvena paprika

100 g

31 kcal

Nutritivne vrijednosti

Nutritivno, crvena paprika je vrlo korisna namirnica s niskim udjelom kalorija i bogatstvom vitamina i antioksidansa. Posebno se ističe visokim sadržajem vitamina C, koji doprinosi jačanju imunološkog sustava i zdravlju kože. Također je značajan izvor vitamina A i likopena, spoja koji je povezan sa smanjenjem rizika od određenih vrsta raka. Uz to, crvena paprika pruža dobru količinu dijetalnih vlakana koja podržavaju probavu, a sadrži vrlo malo masti.

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
6 g
Proteini:
1 g
Masti:
0.3 g
Vlakna:
2.1 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.