parmezan

Opis

Parmezan je tvrdi, sušeni sir koji potječe iz regije Parme u Italiji. Ima bogat, intenzivan okus s blagim orašastim notama te je često korišten kao dodatak jelima ili kao glavni sastojak u mnogim talijanskim jelima. Parmezan je bogat proteinima i kalcijem, važnim za zdravlje mišića i kostiju. Također sadrži i značajne količine vitamina A, koji je važan za zdravlje vida, te neke druge vitamine i minerale u manjim količinama.

parmezan

100 g

431 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
3.2 g
Proteini:
35.8 g
Masti:
26 g
Vlakna:
0 g
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.