mozarella

Opis

Mozzarella je talijanski sir poznat po svom mekanom, kremastom tijelu i neutralnom okusu. Tradicionalno se proizvodi od bivoljeg ili kravljeg mlijeka. Ovaj sir je popularan u mnogim jelima talijanske kuhinje, kao što su pizza, caprese salata i razna peciva. Mozzarella je bogata proteinima, kalcijem i fosforom. Također je dobar izvor vitamina B12 i riboflavina. Budući da je mozzarella niska masnoća i niska kalorija, često se smatra zdravim izborom, ali treba paziti na količinu konzumacije zbog potencijalno visokog sadržaja soli u nekim verzijama.

mozarella

100 g

280 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
2 g
Proteini:
22 g
Masti:
22 g
Vlakna:
0 g
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.