marcipan

Opis

Marcipan je slastica koja se tradicionalno sastoji od mljevenih badema, šećera i ponekad jaja ili sirupa. Karakterizira ga glatka tekstura i slatki okus badema. Marzipan se često oblikuje u različite figure ili se koristi kao punjenje za kolače, torte i slastice. Ovaj slatkiš bogat je kalorijama i ugljikohidratima zbog visokog udjela šećera i badema. Također sadrži proteine, vitamine i minerale koji se nalaze u bademima. Iako marzipan može biti ukusan, važno je konzumirati ga umjereno zbog visokog sadržaja šećera i kalorija.

100 g

460 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
60 g
Proteini:
6.2 g
Masti:
24 g
Vlakna:
4 g
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.