leća

Opis

Leća je mahunarka koja se često koristi u kulinarstvu zbog svoje hranjive vrijednosti, jednostavne pripreme i širokog spektra mogućnosti za upotrebu. Karakterizira je mali, okrugli oblik i bogatstvo hranjivih tvari. Leća je izuzetno bogata proteinima, vlaknima, vitaminima (kao što su vitamin B6, folat, niacin i tiamin) te mineralima poput željeza, mangana, fosfora i bakra. Osim toga, leća je niska masnoća i ne sadrži zasićene masti. Redovita konzumacija leće može pružiti razne zdravstvene koristi, uključujući poboljšanje probave, regulaciju šećera u krvi i smanjenje rizika od srčanih bolesti.

leća

100 g

116 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
20 g
Proteini:
9 g
Masti:
0.4 g
Vlakna:
8 g
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.