kulen

Opis

Kulen je tradicionalna slanina izrađena od svinjskog mesa, koja je popularna u mnogim zemljama srednje i istočne Europe, posebno u Hrvatskoj, Srbiji i Mađarskoj. Karakterizira ga pikantan okus, obično zbog dodatka začina poput crvene paprike, češnjaka i crnog papra. Kulen se proizvodi fermentacijom i dimljenjem, što mu daje posebnu aromu i dugotrajnost. Bogat je proteinima i mastima, ali sadrži i značajne količine soli.

100 g

325 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
1.5 g
Proteini:
22 g
Masti:
27 g
Vlakna:
0 g
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.