kelj

Opis

Kelj je lisnato povrće koje je bogato hranjivim tvarima i često se koristi u mnogim kuhinjama diljem svijeta. Karakterizira ga intenzivan okus i tekstura koja postaje nježna kada se kuha. Kelj je izuzetno bogat vlaknima, vitaminima (kao što su vitamin K, vitamin C, vitamin A, folat) te mineralima poput kalcija, željeza i magnezija. Također sadrži antioksidanse i fitonutrijente koji imaju protuupalna svojstva i pružaju razne zdravstvene koristi, uključujući podršku imunološkom sustavu i zdravlju srca.

kelj

100 g

49 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
8.8 g
Proteini:
3 g
Masti:
1.5 g
Vlakna:
3.6 g
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.