crni kruh

Opis

Crni kruh, poznat i kao integralni ili višezrnat kruh, izrađen je od brašna koje uključuje cjelovite žitarice poput pšenice, raži, ječma ili zobi. Ima bogatiji okus i teksturu u usporedbi s bijelim kruhom te je često hranjiviji zbog prisutnosti vlakana, vitamina i minerala u ljuskama zrna koje nisu uklonjene tijekom procesa obrade. Crni kruh ima niži glikemijski indeks od bijelog kruha, što znači da sporije podiže razinu šećera u krvi, pružajući dugotrajniju energiju i osjećaj sitosti.

crni kruh

100 g

250 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
42 g
Proteini:
8 g
Masti:
2 g
Vlakna:
6 g
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.