bijeli kruh

Opis

Bijeli kruh je pekarski proizvod napravljen od rafiniranog pšeničnog brašna. Ima mekanu teksturu i slatkast okus te je popularan kao sastojak mnogih obroka. Međutim, bijeli kruh ima manje nutritivne vrijednosti u usporedbi s cjelovitim ili višezrnatim kruhom jer je proces proizvodnje uklonio veći dio vlakana i hranjivih tvari. Većinom sadrži ugljikohidrate koji brzo podižu razinu šećera u krvi, stoga se preporučuje konzumacija umjereno i u sklopu uravnotežene prehrane.

bijeli kruh

100 g

265 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
49 g
Proteini:
8 g
Masti:
3.2 g
Vlakna:
2.7 g
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.